Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aggódsz??

2012.11.27

Láttál már plakátot, amelyen ez áll: "Ki mondta, hogy az aggódás nem használ? A legtöbb dolog, amiért aggódom, sosem történik meg!" Ha tesztelni akarod a memóriádat, próbálj meg visszaemlékezni arra, hogy miért aggódtál tavaly - vagy akár csak a múlt héten.

Jézus mondta: "A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." (János 16:33) Nem az árt nekünk igazán, ami történik velünk, hanem inkább az, hogyan látjuk, hogyan kezeljük azt a helyzetet.
Dávid írja: "Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád!" (Zsoltárok 55:23) Azok, akik aggodalmak nélkül élnek, terheiket folyamatosan Istennek adják, amíg az ellenség egyszer csak úgy dönt, nincs értelme tovább azt a bizonyos terhet rájuk rakni.. A bizalom egyfajta hozzáállás. A hozzáállás nem más, mint gondolkodásbeli szokás, a szokások pedig elsajátíthatók. 
Ha aggodalmaskodó hozzáállásodat bizakodóvá akarod változtatni, akkor a következő hat dolgot tedd:
a) imádkozd a megfelelő imákat;
b) tölts időt megfelelő emberekkel;
c) olvasd a megfelelő könyveket;
d) mondd megfelelő szavakat;
e) hallgass a megfelelő üzenetekre;
f) tedd a megfelelő dolgokat!
Tényleg létezik aggodalommentes élet? Igen! Figyelj:" Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolatokat a Krisztus Jézusban." (Filippi 4:6)

Forrás: Győzelem a félelem felett 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.