Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Medvehagymás házi baquett, ahogy én készítem

2013.04.21

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2, 5 dkg friss élesztő baquette.jpg
2 kávéskanál só
3 dl MELEG VÍZ

1 csomó medvehagyma aprítva

A lisztet a sóval elkeverem, majd az élesztőt belemorzsolom. A vízhozzáadása után géppel jól kidagasztom, hogy a tál aljáról maradék nélkül elváljon. A végén az aprított medvehagy- mával is jól elkeverem.
3 órát kelesztem, majd lisztezett deszkán jól kigyúrok 3 egyforma hosszú kenyeret.
Ferde vágásokat teszek a tetejükre és a deszkán még egy fél órát hagyom kelni.

A sütőt 230 fokra melegítem. Mielőtt beteszem a kenyeret, a sütő aljába teszek egy tepsi vizet, és a kenyereket megkenem sós vízzel.
Úgy 15 perc múlva ismét megkenem, majd még egy bő negyed óráig sütöm.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.