Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Májpástétom...

2013.01.20

Hozzávalók:

  * 50 dkg csirkemáj (vagy kacsa-, libamáj)p1120131.jpg
  * 50 dkg kacsazsír
  * 10-12 gerezd fokhagyma
  * 2 fej vöröshagyma
  * 4 dl tejszín
  * 1 csicseri borsó konzerv(40 dkg)
  * só tetszés szerint
  * 2 mk bors
  * 3 kk.majoranna
  * csipet chilli

A májról levagdosom a fehér részeket, megmosom 
majd konyhapapírral a nedvességet felitatom. Negyedekbe vágom, egy hústűvel több helyen megszurkálom.

A kacsazsírt felolvasztom, egy nagyobb lapos edényben, hogy a máj egy rétegben elférjen benne. Megdínsztelem a megtisztított fokhagymákat és a vöröshagymát, amit cikkekre vágtam. Ráteszem a májat is egy rétegben és közepes lángon, fedő alatt kb. 7 percig sütöm. (Ne emelgessük a fedőt, mert fröcsköl).

Ezután a májakat megfordítgatom, és egy picit nagyobb lángon, fedő nélkül további 7 percig sütöm. Ezután a gázt elzárva, megsózom, borsozom és őrölt majorannával megszórom. Ezt a tenyeremben jól elmorzsolom, mert így jobban átadja az aromáját. Pici őrölt chillivel is megszórom, majd az egészet összekeverem, hogy a fűszerekből mindenhova kerüljön.
Hagyom kicsit hűlni, majd a zsírból kiszedve a májat és a hagymákat, ráöntöm a tejszínt, és a leszűrt csicseriborsót, majd az egészet kézi mixerrel pépesítem. Igazán másnapra finom, amikorra a bennelévők, megismerik, megszeretik egymást..

Az isteni pástétom mellett fínom pecsenye kacsazsírt is kapunk, amit még melegen tetszés szerint ízesítünk. Nyilván, hogy ezt lehet kisebb adagban is csinálni, de olyan léleksimogató vele másoknak örömet szerezni!

Jó étvágyat kívánok hozzá!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.