Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hűsítő krémleves főzés nélkül

2013.06.30

Hozzávalók:
- 5o dkg kovászos uborka
- 2 dl uborka leve
- 4 ek. tejföl
- ½ evőkanál kapor
- ½ evőkanál menta
- 1 kk.édes mustár (dijoni)
- izlés szerint frissen őrölt fehérbors,
- só, ha szükséges
Elkészítés:

Darabold fel az uborkákat, és rakd a turmixgépbe, 2 db uborkát tegyél félre. Öntsd fel az uborka levével, kanalazd bele a tejfölt, a kiskanál mustárt, a zöldfűszereket, borsozd meg, turmixold össze, amennyiben sűrűnek találod, adj hozzá egy kis alaplevet(készülhet leveskockából is), tejet vagy vizet. Ha nem szeretnéd, hogy úszkáljanak benne a fűszerek, akkor egy szűrőn passzírozd át. A félrerakott uborkát nagyon apró kockákra vágd fel, legyen ez a levesbetét. Nagyon gusztusos átlátszó pohárban tálalva, de a sima tányér is megteszi. Először az uborka kockákat rakd bele,majd kanalazd rá a levest, díszítsd tejföllel és kaporlevéllel.
(A kép nem az én felvételem,Google-ből szerzemény)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.