Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogy ne csak főzelék készüljön a tökből

2012.11.27

 Hozzávalók toktocsni.jpg
* 50 dkg tök/vagy cukkini, patisszon/
* 25 dkg túró

* 2 tojás
* 2 kisebb vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma,
* 1 cs. petrezselyem, vagy kapor (lehet szárított is)
* liszt annyi, hogy könnyen kezelhető laza állagú legyen,

* só, bors

Elkészítés

A tököt legyaluljuk, kicsit besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Ezután a túróval, a finomra reszelt hagymával, fokhagymával, kis petrezselyemmel, kaporral, 2 tojással, sóval, borssal és liszttel összedolgozzuk.

Evőkanállal kis pogácsákat tegyünk kevés olajba, kissé ellapogatjuk, és aranysárgára sütjük. Hidegen is, melegen is fogyasztható! Friss zöldségeket adhatunk hozzá, ha vacsorának tálaljuk, de lehet köret is húsok mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.