Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orrspray helyett allergiásoknak

2012.06.01

Saját tapasztalatom alapján merem ajánlani a természetgyógyászom receptjét, amit magunknak elkészíthetünk:

Célszerű erre a célra egy illóolajos, cseppentős üveget használni, amit jól kimosunk. Nem egészen teleöntjük oliva olajjal és ebbe csepegtetünk gyógyszertárben kapható eukaliptusz olajat, vagy vietnámi olajat. Ennek a mennyisége kezdődhet 10 cseppel, de túrőképességünknek megfelelően emelhetjük a cseppek számát. 

Használat előtt inden esetben alaposan összerázzuk, majd:

1-1 alkalomra 5 cseppet cseppentsünk a tenyerünkbe, amit fültisztitó pálcikával az orrlyukunkba felkenünk., de használhatjuk a tisztára mosott kisujjunkat is. Ha jól felkentük, szinte azonnal véget nem érő hapci következik, de az hirtelen minden csúnyaságot kihoz az orrjáratból a felkent olajjal együtt, ezért rögtön melegében a műveletet megismételjük.  A hapci el fog maradni, viszont az orrjáratra felkent olaj alkot egy olyan réteget, ami leköti a csúnyaságot okozó polleneket.

Ezt a múveletet a megelőzés érdekében naponta többször is végezzük el, embertársaink megbotránkozását megelőzendő, lehetőleg valamilyen eldugott helyen. Én nagyon hatásos módszernek tartom, különösen azért, mert számtalan orrsprayt kipróbálva állíthatom, hogy azok rendesen kiszárítják a nyálkahártyát, ez viszont nagyon kíméletes.