Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lugosítsunk!

2012.10.08

 ...a vízcsapból is ez folyik, biztos mindenki kívülről tudja, hogy el van savasodva a szervezetünk és helyes táplálkozással tudunk ezen segíteni.

Én most nem akarom ezt ragozni, csak egy tippet szeretnék megosztani Veletek. A cékla nagyon jó lugosításra, számtalan módon készíthetjük, de többféle zöldséget is tehetünk kívánatossá, akár reggelire. Ezekből legyen itt most két változat.  Még egy fontos dolog: délután, illetve este már csak lúgosító ételeket (zöldségféléket) együnk, a savasító gyümölcsöket hagyjuk délelőttre.

Receptek:

 

Céklasaláta


0,5 kg főtt, vagy sült megtisztított céklát leszereljük, hozzá kb.3 dl kefír 2-3 gerezd zúzott fokhagymával, majd egy jó marék aprított, piritott dió, egy kevés olivaolaj.


Legalább egy pár órát hagyjuk, hagy ismerkedjenek egymással. Közös barátságuk, sok jót tehet velünk. A bátrabbak készíthetik nyers céklából is, ha közel van a WC. De ez utóbbi, igazán nagy takarítást képes odabenn csinálni.


Másik:

Sárgarépát és céklát reszeljünk le, keverjük össze fokhagymával, sóval, borssal és valamilyen zsiradékkal, mivel ez oldja ki a zöldségekből a vitamint.  Finom olivaolajjal, ami a szívnek nagyon egészséges, de lehet próbálkozni vajjal kikeverve is, így tehetjük változatosabbá az ízeket.
De lehet a céklához a zöldségeket  váltogatni is, pl. zellerrel vagy avokádóval, mindegyik változat finom.

 

Kúraszerű lugosítás, amit bárki megtehet magáért:


1.nap: egy közepes krumpli leve éhgyomorra


2.nap: fél citrom leve éhgyomorra


3. nap: egy kávéskanál szódabikarbóna lenyelva, vagy vízben feloldva elfogyasztva


4.nap: kezdődik újra az első naptól


Állati fehérjét, cukrot, csokoládét ne együnk.